Vremea
Curs valutar
Publicitate
Publicitate
www.catalog-constructii.ro/contact.php
www.mervani.ro
www.catalog-constructii.ro

Indepartarea condensului si umiditatii in case si apartamente

Descriere articol:
In continuare veti gasi o metoda de indepartare a problemei condensului si a umiditatii in case si apartamente. Datorita compexitatii problemei, metoda care urmeaza se inscrie in cadrul unui demers global. In functie de numarul de parametri care apar in fiecare caz, aceasta metoda poate fi insotita de realizarea unui sistem de drenaj.

In cazul peretilor condensati sau umezi, metoda cea mai eficienta pentru indepartarea acestei probleme o constituie injectarea in zid a unei substante chimice capabile sa formeze o bariera etansa. Injectarea se face din interior, in cazul zidurilor subtiri sau medii, si din ambele parti, in cazul zidurilor groase. In cazul uni zid de o grosime de 35 cm, se realizeaza gauri in zid, la o distanta de 20 – 30 cm, pe tot perimetrul acestuia si cat mai aproape de sol, pe doua randuri, distantate la 15 cm. In aceste gauri se injecteaza substanta, actiunea avand drept scop oprirea „sursei de apa”. Aceasta amplasare a gaurilor permite, de asemenea, repararea caramizilor, in cazul in care acestea prezinta fisuri. Gaurile trebuie sa masoare 16 mm si trebuie curatate de praf inaintea aplicarii injectiei. Tratamentul se efectueaza de patru ori, dupa uscarea substantei gaurile astupandu-se.

O alternativa la tratarea chimica a zidurile o constituie sifoanele atmosferice. Acestea sunt tuburi microporoase din ceramica si aluminiu siliconat (Murprotec) sau din granule de PVC compresat (Filtrex) . Cu o lungime cuprinsa intre 15 si 30 cm si cu un diametru de 50 mm, acestea au forma unor tuburi si ajuta la realizarea curentilor, facilitand evacuarea umiditatii spre exterior. Sifoanele atmosferice sunt utilizate in cazul zidurilor de 20 – 30 cm si sunt fixate in gauri de 40 – 50 cm, la o distanta de 50 – 80 cm si la o inaltime de baza zidului de maximum 30 cm. Aceste tuburi sunt introduse orizontal in zid si zidite. Dupa instalarea sifoanelor, gura lor se astupa cu un grilaj de ventilatie. O actiune cu mult mai complexa si mai costisitoare o constituie drenajul (de regula, acesta se realizeaza cu ocazia renovarii intregii case). Drenajul se aplica mai ales in cazul terenurilor unde apa provenite de la poli nu are o viteza de scurgere sau de infiltrare in sol pentru a impiedica aparitia umiditatii unui imobil sau in cazul solurilor argiloase. In acelasi timp cu actiunea de drenaj se procedeaza si la protejarea zidurilor. Cu un excavator se indeparteaza pamantul din jurul fundatiei casei. Peretii se curata de resturile de pamant ramase dupa excavare. Pe zidurile curatite se aplica succesiv doua staturi de bitum; dupa uscarea bitumului pe acesta se fixeaza cu piroane folii de cauciuc care confera o izolare etansa a zidurilor fundatiei. La baza fundatiei se fixeaza orizontal tuburi de drenaj din PVC prevazute cu striatii cu un diametru de 8 mm, care vo colecta apa si o vor conduce la o distanta suficienta de baza fundatiei pentru a se evita pe viitor problema umiditatii. Deasupra tuburilor de drenaj se va aplica un stat de 10 cm de piatra cu pamantul excavat la inceput peste care se va pune un stat de pamant fin. Desi compelxa si destul de costisitoare, aceasta metoda va asigura o izolare perfecta fundatiei si intregii case.

Sursa:  casaonline.ro
Postat la data: 06 . 01 . 2009
Login firme
Adresa e-mail : Parola :
am uitat parola
Publicitate

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.expoarad.eu
www.constructexpo-utilaje.ro
www.constructexpo-ambient.ro
www.constructexpo-antreprenor.ro
Bucovina Construct
www.catalog-constructii.ro/contact.php
Stiri Presa
 
Home Despre noi Firme Domenii Anunturi Joburi Articole Expozitii Forum Contact
Promovare Gratuita - Top123 Constructii