Vremea
Curs valutar
Publicitate
Publicitate
www.catalog-constructii.ro/contact.php
www.mervani.ro
www.catalog-constructii.ro

ION MINCU. DESENE SI PROIECTE DE ARHITECTURA

Descriere articol:

Incepand cu data de 15 aprilie 2009, Cabinetul de Desene si Gravuri al Muzeului National de Arta al Romaniei prezinta expozitia temporara Ion Mincu. Desene si proiecte de arhitectura, deschisa publicului pana la finele lunii octombrie in cadrul Galeriei de Arta Romaneasca Moderna, in salile dedicate expunerii de arte grafice. Organizatoarea expozitiei este Elena Olariu, specialist al Muzeului National de Arta al Romaniei.

Expozitia Ion Mincu. Desene si proiecte de arhitectura este o premiera absoluta, intrucat treizeci si cinci de proiecte si desene, la care se adauga trei carnete de schite ale marelui arhitect, sunt expuse pentru prima data intr-un muzeu. Lucrarile fac parte dintr-o noua colectie dedicata desenelor de arhitectura din cadrul Cabinetului de Desene si Gravuri, intiata in anul 2005. Toate schitele si proiectele lui Ion Mincu provin din fondul Muzeului Al. Saint-Georges.

Ion Mincu (1852-1912) este creatorul stilului neoromanesc in arhitectura. Sursele sale de inspiratie au fost arhitectura bisericeasca bizantina, arhitectura vechilor conace boieresti si a caselor taranesti, precum si pitorescul mahalalelor bucurestene, care pastrau elemente cu influente orientale.

In expozitie sunt prezentate sase foi de examen cu schite de proiecte pe teme date si trei carnete insumand 85 de schite din perioada studiilor lui Ion Mincu la Scoala Nationala de Belle Arte din Paris. La acestea se adauga desene si acuarele cu peisaje si vestigii arheologice din timpul calatoriilor sale in Italia, precum si trei schite pentru proiectul restaurantului cu specific romanesc care urma sa fie instalat la Expozitia Universala de la Paris din anul 1889. Din expunere face parte si unul dintre planurile de fatada pentru Scoala Centrala de Fete, cel mai reprezentativ proiect arhitectonic in stil neoromanesc al lui Ion Mincu. Se mai pot vedea, de asemenea, schite de arhitectura funerara si de mobilier bisericesc realizate de marele arhitect.

 

Parteneri Media: Sapte Seri, Bucharest Herald, RFI Romania, Radio Romania Cultural, TVR Cultural

Sursa: constructionnews.ro

Postat la data: 19 . 04 . 2009
Login firme
Adresa e-mail : Parola :
am uitat parola
Publicitate

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.expoarad.eu
www.constructexpo-utilaje.ro
www.constructexpo-ambient.ro
www.constructexpo-antreprenor.ro
Bucovina Construct
www.catalog-constructii.ro/contact.php
Stiri Presa
 
Home Despre noi Firme Domenii Anunturi Joburi Articole Expozitii Forum Contact
Promovare Gratuita - Top123 Constructii